Het Dutch Chili Fest op zondag 10 september in Eindhoven; veel fans kijken uit naar alweer de zesde editie van het pittigste festijn van Nederland. Het Dutch Chili Fest staat volledig in het teken van het spicy goud, de (chili)peper en trekt elk jaar meer bezoekers. Uiteraard ontbreekt Sambalshop.nu niet en verrassen we jullie ook dit jaar weer met bijzondere specials en scherpe aanbiedingen.  

Aji Amarillo mogelijk niet leverbaar

Exclusief voor het Chili Fest hadden we een partij amarillopepers uit Columbia besteld. Door problemen met de oogst is het echter nog onduidelijk of de pepers er zullen zijn. Deze pepers, ook wel Aji Amarillo genoemd, zijn kleurrijk, pittig en erg smaakvol. Ze hebben een stevige schil en een gele kleur. Aji amarillo betekent letterlijk “gele chilipeper”. Ondanks hun naam veranderen de pepers, wanneer ze beginnen te rijpen, uiteindelijk in oranje pepers. De pepers hebben een scherpte van 50.000 SHU op de schaal van Scoville. Behoorlijk heet en vergelijkbaar met de tabascopeper. Ondanks de pittige smaak doet de aji amarillo ook fruitig aan. Op het Dutch Chili Fest hopen we de Amarillo serie alsnog te presenteren. Of dat gaat lukken is dus nog niet zeker. Wel nemen we een verse serie Sambal Gledek en Suriname Sambal meer naar Eindhoven.

Dutch Chili Fest

In 2012 besloot Herald Coolbergen, naar aanleiding van een rockfestival, om muziek, festivals en duurzaamheid te combineren met zijn passie voor food. Hieruit is het idee ontstaan van het Dutch Chili Fest. Tijdens het festival worden er vooral heet gepeperde producten aangeboden en wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie de heetste peper kan trotseren. Ook is er cutting edge music en natuurlijk een uitgebreid aanbod van lekker eten. Dit jaar beschikt het Dutch Chili Fest over een grotere markt, een gedeelte voor kinderen en een VERS Academy programma. Daarnaast zijn er twee buiten area’s en twee indoor hallen (Dutchchilifest, 2017). Kijk voor meer informatie op de website van het Dutch Chili Fest.

Waar en wanneer?

Het Dutch Chili Fest vindt plaats op zondag 10 september van 12.00 uur tot 20.00 in het Klokgebouw in Eindhoven. Dit is alweer de zesde editie en de entree is gratis!