Bereidingswijze

Heerlijke biefstuk in een pikante piccalilly saus.

  1. Voorbereiding en bijgerechten

    • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
    • Snijd de uien
    • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met snufje zout in 20 min. gaar.
    • Kook de spruiten in water met een snufje zout in 10 min. beetgaar

  2. Biefstuk bereiden

    • Verhit 25 gram boter met de eetlepel olie in een koekenpan en
    • Bak in het hete vet de biefstuk in ca. 4 min rondom bruin.
    • Neem de biefstuk uit de pan en leg deze weg op een bord afgedekt met aluminium folie.

  3. Piccalillysaus maken

    • Fruit de ui 1 min. in het bakvet,
    • Voeg bouillon toe en roer met een spatel al het aanbaksel los.
    • Roer de sambal Piccalilly erdoor en verwarm nog 1 min.
    • Eventueel peper en zout toevoegen.

  4. Presenteren

    • Snijd de biefstuk in plakjes.
    • Giet de spruiten af en schud ze om met 25 g boter, nootmuskaat en peper en zout.
    • Schenk de Piccalillysaus over 4 borden en verdeel de aardappelen en de biefstuk erover.
    • Serveer met de spruiten

“Biefstuk met een frisse tinteling”