Bereidingswijze

Dit recept ontvingen wij van een van onze klanten. Een heerlijk zoete variant op de ouderwetse cordon bleu. Dit gerecht kan je goed van tevoren maken en klaarzetten. Zo heb jij alle tijd voor je gasten en zet je toch wat bijzonders op tafel. De kip is het lekkerst wanneer je de marinade 24 uur laat intrekken.

  1. Marinade maken (1 dag van tevoren)

    Meng de Rujak, stroop, wokolie, een teentje gemalen knoflook en ketjap in een kom.

  2. Kipfilet marineren

    Voeg daaraan de kipfilets toe en laat bij voorkeur 24 uur intrekken
     

  3. Bereiding

    Bak de kipfilet in 2-4 minuten in de pan goudbruin.

    Snijd de kipfilet schuin open en doe hiertussen de plakken ham en de dun gesneden brie.

    Zet het vlees vast met een satéprikker
     

  4. Garen

    Zet de kip 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
     

  5. Serveren

    Lekker met aardappeltaart en spinazie.
     

“Heerlijk zoete kip cordon bleu met brie”