Bereidingswijze
Een Spicy Pasen? Probeer dit dessert met een pittige twist Spekuk met Spicy chocolate mousse , het klinkt misschien wat vreemd, maar chocolade en een pittige smaak blijken een verrassende combinatie. De pittige chocolademousse is te combineren met verschillende smaken spekkoek. Sayah Spekkoeklikeur maakt de smaaksensatie kompleet. Probeer dit recept eens voor zoete en spicy Paasdagen. Ook heerlijk voor een gewone zondag of doordeweekse dag.
-
Bereiden
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ‘au bain marie’ in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water.
- Haal de pan van het vuur en laat kort afkoelen. Klop het eigeel door de gesmolten chocolade. Schenk daarna de likeur erdoor.
- Roer de geklopte slagroom door het mengsel. Klop de eiwitten los en roer dit er in twee delen doorheen.
- Zet het mengsel drie uur in de koelkast tot het stevig is.
-
Garneren
- Strooi wat poedersuiker over vier dessertborden.
- Snijd mooie plakken spekkoek en plaats op de borden.
- Schep met twee warme lepels drie ‘quenelles’ (langwerpige bolletjes) chocolademousse op de spekkoek plakken.
- Garneer met wat munt.
“Spicy en zoet, een verrassende combinatie”