De roep om vegetarisch eten wordt de laatste jaren steeds groter. Ook Sambalshop.nu krijgt steeds vaker de vraag, welke sambals er vegetarisch zijn. Om het jullie makkelijker te maken, is dit nu terug te vinden op onze website. Wanneer je op je computer gaat naar het tabblad "sambal en zo", kan je in de linkerkolom kiezen voor de optie vegetarisch. Bestel je via je mobiel dan zal je voor deze optie even naar onderen moeten scrollen.

Waarom vegetarisch

Vegetarisch eten houdt in dat je geen vlees, vis of schaaldieren eet. Zeker 4,5% van de Nederlandse bevolking eet vegetarisch. Vegetariërs eten wel dierlijke producten zoals zuivel of eieren. De voedingstoffen uit vlees worden vervangen door vleesvervangers, groenten, fruit en peulvruchten. De redenen om vegatarisch te eten zijn divers. In het algemeen kan worden gezegd dat je bijdraagt aan een betere wereld. De voordelen die hiervoor zoal worden genoemd zijn:

  • minder dierenleed; ben je een levenlang vegetarisch dan bespaar je tussen de 700 en 900 dierenlevens.
  • het is gezonder; vegetariërs hebben vaak minder last van hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.
  • het is beter voor klimaat en milieu; minder boskap voor veevoer en minder uitstoot van schadelijke gassen.
  • overbevissing: een groot deel van de geconsumeerde vissoorten wordt met uitsterven bedreigt.
  • het is gewoon lekker.

Veelgestelde vragen over onze sambals

  1. Eén van de sambals van Sambalshop is de "vegetarische sambal", betekent dit dat de rest van de sambals niet vegetarisch is?  Sambalshop heeft meerdere vegetarische sambals.
  2. Wordt er geen gebruik gemaakt van dierlijke vetten? Alle sambals van Sambalshop worden gemaakt met plantaardige oliën en er wordt geen gelatine gebruikt. In de meeste gevallen wordt zonnebloemolie bij de bereiding gebruikt. Dierlijke vetten worden niet gebruikt voor onze vegetarische sambals.
  3. Zijn Sambal Brandal en Sambal Badjak vegetarisch? In Sambal Brandal worden gedroogde garnalen gebruikt en in onze Sambal Badjak zit trassi (garnalenpasta) voor de heerlijke, authentiek Indonesische smaak. Daardoor worden deze sambals niet als vegetarisch aangemerkt. Eet je wel gewoon vis, dan zijn deze sambals dus geen probleem voor jou.

Tot slot over vegetarische sambals

Wat je reden ook mag zijn om voor vegetarische producten te kiezen, er is keuze genoeg. Sambalshop.nu heeft op dit moment maar liefst 15 vegetarische sambals in het assortiment. Bestellen kan via de webshop of op een van de beurzen waar je onze vindt.