Misschien wel het heetste chocolade-ei ooit gemaakt is afkomstig uit het Engelse Surrey. Het restaurant India dining maakte in 2013 zeker 24 chocolade-eieren, die zo pittig waren, dat je deze alleen mocht eten wanneer je minimaal 18 jaar oud was en een vrijwaringsverklaring had ondertekend. Om het ei beet te pakken werd bovendien geadviseerd om beschermende handschoenen te dragen. Een prachtige publiciteitsstunt die niet alleen gewaardeerd werd door de de hardcore chili-eters, maar ook de aandacht trok van BBC news.

In het chocolade-ei waren drie van de sterkste pepersoorten ter wereld verwerkt: de Habanero, de Bhut Jolakia (ghost pepper) en de Scotch Bonnet. Het pittige ei scoorde ca. 1 miljoen eenheden op de schaal van Scoville en was vergelijkbaar met ongeveer 400 flesjes Tabasco. Hoeveel eieren er destijds verkocht zijn en of de pittige verrassing jaarlijks terugkeert op de menukaart is niet bekend. Wie de gedurfde combinatie van rode pepers met pure chocolade eens wil ervaren, adviseren wij de Lindt Fine Dark Chocolate Chili. Bij lange na niet zo sterk als het hierboven omschreven chocolade-ei, maar nog steeds een sensationele smaakbeleving.