Bereidingswijze

Een heerlijk nasi-gerecht uit Bali. Lekker met Sambal Trassie of Sambal Trassie Xtra hot

  1. Kip bereiden

    • Snijdt de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper in zout
    • Bak de kip in de zonnebloemolie, haal de kip daarna uit de pan en houd warm in aluminiumfolie

  2. Boemboe maken

    • Bak de uien, met de knoflook en de lombok enkele minuten in 3 eetlepels olie
    • Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit enkele minuten meebakken
    • Doe daarna de suiker, djahé, de sambal trassie, de kokosmelk en de ketjap erbij
    • Voeg nu de kippenbouillon toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
    • Voeg de kip toe en laat deze zachtjes gaar stoven

  3. Serveren

    • Serveer met witte rijst of nasi
    • Garneer met koriander en peterselie

“Geen nasi zonder trassie”