Bereidingswijze
Een heerlijk nasi-gerecht uit Bali. Lekker met Sambal Trassie of Sambal Trassie Xtra hot
-
Kip bereiden
- Snijdt de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper in zout
- Bak de kip in de zonnebloemolie, haal de kip daarna uit de pan en houd warm in aluminiumfolie
-
Boemboe maken
- Bak de uien, met de knoflook en de lombok enkele minuten in 3 eetlepels olie
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit enkele minuten meebakken
- Doe daarna de suiker, djahé, de sambal trassie, de kokosmelk en de ketjap erbij
- Voeg nu de kippenbouillon toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
- Voeg de kip toe en laat deze zachtjes gaar stoven
-
Serveren
- Serveer met witte rijst of nasi
- Garneer met koriander en peterselie
“Geen nasi zonder trassie”