Bereidingswijze
Smakelijke beenham in een bijzondere marinade. Door toevoeging van Sambal Menado of Sambal Oelek zorg je voor een extra pittige bite.
-
Voorbereiding
Haal de beenham een half uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
- Maak een marinade van de rasp, sap, olie, Gula (Gula betekent suiker) en de Sambal Djahé.
- Leg de ham in de marinade en schep het mengsel er overheen.
- Dek het geheel af en laat ca. 2 uur in de koelkast intrekken.
-
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden C. en bak de ham in ongeveer een uur gaar.
- Keer de ham halverwege om en schep het marinademengsel nogmaals over de bovenkant om het vlees lekker mals te houden.
-
Serveren
- Serveer met Parijse worteltjes en een purée van aardappels en knolselderij.
-
Tip
- Maak het vlees pittiger door toevoeging van 2 eetlepels sambal Menado óf sambal Oelek.
“Heerlijk malse beenham met pittige bite!”