Bereidingswijze
Rendang is misschien wel het bekendste gerecht uit de Sumatraanse hoofdstad Padang. In 2011 werd dit runderstoofpotje uit de Indonesische keuken niet voor niets door CNN gekozen tot het meest smakelijke gerecht ter wereld. Het geheim van een goede Rendang is gelegen in het gebruik van voldoende kruiden en specerijen en veel geduld. Want bij een goede stoofpot heb je naast de 30 minuten bereidingstijd, zeker 3-4 uur nodig om het vlees uiteindelijk te laten smelten in je mond.
-
Voorbereiden
- Zet alle spullen klaar.
- Snijd de blokjes en ingrediënten zoals hierboven aangegeven.
-
Bereiden
- Kruid de blokjes rundvlees met wat peper en zout en bak deze met de uien en de knoflook aan in wat olie.
- Voeg de sambal Padang toe en bak dit goed aan.
- Voeg de kokosmelk, de laurier, de limoenblaadjes, de gekneusde sereh, de suiker en de verse gember toe.
- Laat de Rendang 3-4 uur stoven en voeg tussendoor wat water toe om aanbranden te voorkomen.
-
Serveren
- Verwijder voor het opdienen, de laurier en de verse gember
- Serveer met rijst en een frisse salade
“Een unieke smaak door de toevoeging van steranijs in de Sambal Padang”