Bereidingswijze
Heerlijke biefstuk in een pikante piccalilly saus.
-
Voorbereiding en bijgerechten
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
- Snijd de uien
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met snufje zout in 20 min. gaar.
- Kook de spruiten in water met een snufje zout in 10 min. beetgaar
-
Biefstuk bereiden
- Verhit 25 gram boter met de eetlepel olie in een koekenpan en
- Bak in het hete vet de biefstuk in ca. 4 min rondom bruin.
- Neem de biefstuk uit de pan en leg deze weg op een bord afgedekt met aluminium folie.
-
Piccalillysaus maken
- Fruit de ui 1 min. in het bakvet,
- Voeg bouillon toe en roer met een spatel al het aanbaksel los.
- Roer de sambal Piccalilly erdoor en verwarm nog 1 min.
- Eventueel peper en zout toevoegen.
-
Presenteren
- Snijd de biefstuk in plakjes.
- Giet de spruiten af en schud ze om met 25 g boter, nootmuskaat en peper en zout.
- Schenk de Piccalillysaus over 4 borden en verdeel de aardappelen en de biefstuk erover.
- Serveer met de spruiten
“Biefstuk met een frisse tinteling”