Bereidingswijze
Warme pittige chocolademelk van pure chocolade met een geraffineerde ‘chilli-taste’, room & volle melk.
-
Stap 1
- Breng de room in een steelpan langzaam aan de kook
- Hak ondertussen de chocolade in stukjes
- Neem de pan van het vuur en roer de chocolade met een garde door de room.
- Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel helemaal glad is.
-
Stap 2
- Voeg al roerend met de garde de melk en vanillesuiker toe.
- Zet de pan terug op het vuur en breng al roerend langzaam tegen de kook aan.
- Laat niet meer koken.
- Verdeel de chocolade melk over 4 bekers of kommen.
-
Kinderversie
- Voeg tegelijk met de melk en suiker 1 theelepel kaneel toe.
- Bestrooi de bekers met mini-marshmellows
-
Volwassenversie (om extra warm van te worden)
- Laat een takje rozemarijn mee trekken met de room.
- Neem die eruit als de room kookt.
- Nadat de bekers gevuld zijn een scheutje rum toevoegen.
“De smaak van vroeger met een pikante touch.”