Bereidingswijze

Okra's, lekker en gezond. Deze bijzondere vrucht, die je eventueel kunt vervangen door sperziebonen, is heerlijk in een groentenschotel.

  1. Voorbereiden

    • Was de okra en droog deze af voordat je de uiteinden eraf snijdt.
    • De okra wordt snel een slijmerige groente. Dit kan je voorkomen door deze van tevoren ca. 30 minuten in azijn te leggen. (bron: Wikihow)
    • Snijd de okra’s vervolgens in dunne plakken.
    • Snijd alle groenten

  2. Bereiden

    • Verhit de olie samen met de boter en laat hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten fruiten.
    • Voeg vervolgens de okra’s toe en laat het geheel 6 minuten al roerend bakken.
    • Voeg de paprika, tijm en sambal toe. Laat het geheel nog 3 minuten sudderen.
    • Verkruimel het bouillonblokje en breng het op smaak met sojasaus, zout en peper.

  3. Serveren

    Serveer in een mooie schaal en eetsmakelijk.

    "Lekker met rijst en kip."

“Bijzondere vrucht, boordevol vitaminen en heerlijk met Sambal Trassie”