Bereidingswijze
Okra's, lekker en gezond. Deze bijzondere vrucht, die je eventueel kunt vervangen door sperziebonen, is heerlijk in een groentenschotel.
-
Voorbereiden
- Was de okra en droog deze af voordat je de uiteinden eraf snijdt.
- De okra wordt snel een slijmerige groente. Dit kan je voorkomen door deze van tevoren ca. 30 minuten in azijn te leggen. (bron: Wikihow)
- Snijd de okra’s vervolgens in dunne plakken.
- Snijd alle groenten
-
Bereiden
- Verhit de olie samen met de boter en laat hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten fruiten.
- Voeg vervolgens de okra’s toe en laat het geheel 6 minuten al roerend bakken.
- Voeg de paprika, tijm en sambal toe. Laat het geheel nog 3 minuten sudderen.
- Verkruimel het bouillonblokje en breng het op smaak met sojasaus, zout en peper.
-
Serveren
Serveer in een mooie schaal en eetsmakelijk.
"Lekker met rijst en kip."
“Bijzondere vrucht, boordevol vitaminen en heerlijk met Sambal Trassie”