Bereidingswijze
Hou je van pittig eten en wil je wel eens wat anders met de Paasdagen? Sambal Goreng Telor, ook wel ei-sambal genoemd, is afkomstig uit de Maleisische keuken. Heerlijk met Sambal Tempeh of Sambal Oelek.
-
Kook de eieren
- Kook de eieren in 7-9 minuten hard;
- Verwijder de schaal en bewaar de eieren in warm water.
-
Bereid de saus
- Verhit in een wok twee eetlepels kokosolie;
- Fruit hierin de gesneden uien en de fijngeperste knoflook;
- voeg de sambal Tempeh, de suiker en de tomatenpuree toe;
- voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel goed doorkoken;
- voeg als laatste de eieren toe en warm ze enkele minuten mee.
-
Serveren
- Presenteer de eieren en de saus in een mooie schaal
- Heerlijk met mihoen en verse kroepoek.
“Hou je van krokant? Bak de gekookte eieren dan even in de pan zodat ze een bruin korstje krijgen.”