Bereidingswijze

Hou je van pittig eten en wil je wel eens wat anders met de Paasdagen? Sambal Goreng Telor, ook wel ei-sambal genoemd, is afkomstig uit de Maleisische keuken. Heerlijk met Sambal Tempeh of Sambal Oelek.

  1. Kook de eieren

    • Kook de eieren in 7-9 minuten hard;
    • Verwijder de schaal en bewaar de eieren in warm water.

  2. Bereid de saus

    • Verhit in een wok twee eetlepels kokosolie;
    • Fruit hierin de gesneden uien en de fijngeperste knoflook;
    • voeg de sambal Tempeh, de suiker en de tomatenpuree toe;
    • voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel goed doorkoken;
    • voeg als laatste de eieren toe en warm ze enkele minuten mee.

  3. Serveren

    • Presenteer de eieren en de saus in een mooie schaal
    • Heerlijk met mihoen en verse kroepoek.

“Hou je van krokant? Bak de gekookte eieren dan even in de pan zodat ze een bruin korstje krijgen.”