Bereidingswijze
Heerlijke friszoete wokmaaltijd die je op smaak maakt met Sambal Djahé en Sambal Rawit of Sambal Menado.
-
Voorbereiding
- Snij het vlees in kleine blokjes
- Snijd de groenten in kleine stukken
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok en voeg het vlees, de knoflook, 2 eetlepels sambal Djahé toe
- Roerbak dit ongeveer 2 à 3 minuten.
- Zet dit even apart.
-
Bereiding
- Verhit in de wok de rest van de olie en voeg de sugarsnaps, 2 à 3 eetlepels sambal Djahé, 2 eetlepels limoensap toe.
- Roerbak dit ongeveer 4 minuten op een hoog vuur.
- Voeg vervolgens de gehalveerde tomaten, ananas en het vlees toe.
- Roerbak het geheel nog ongeveer 2 minuten.
- Voeg als laatste nog de schuin gesneden lente- of bosuitjes en de worteltjes en de Taugé toe.
-
Serveren
- Serveer dit gerecht met rijst.
-
Tip
- Vervang eens de sambal Djahé door de sambal Asem.
- Hou je van pittig, voeg dan nog 2 eetlepels Sambal Rawit óf sambal Menado toe.
“Snelle en gezonde maaltijd”