Bereidingswijze

Heerlijke friszoete wokmaaltijd die je op smaak maakt met Sambal Djahé en Sambal Rawit of Sambal Menado.

  1. Voorbereiding

    • Snij het vlees in kleine blokjes
    • Snijd de groenten in kleine stukken
    • Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok en voeg het vlees, de knoflook, 2 eetlepels sambal Djahé toe
    • Roerbak dit ongeveer 2 à 3 minuten.
    • Zet dit even apart.

  2. Bereiding

    • Verhit in de wok de rest van de olie en voeg de sugarsnaps, 2 à 3 eetlepels sambal Djahé, 2 eetlepels limoensap toe.
    • Roerbak dit ongeveer 4 minuten op een hoog vuur.
    • Voeg vervolgens de gehalveerde tomaten, ananas en het vlees toe.
    • Roerbak het geheel nog ongeveer 2 minuten.
    • Voeg als laatste nog de schuin gesneden lente- of bosuitjes en de worteltjes en de Taugé toe.

  3. Serveren

    • Serveer dit gerecht met rijst.

  4. Tip

    • Vervang eens de sambal Djahé door de sambal Asem.
    • Hou je van pittig, voeg dan nog 2 eetlepels Sambal Rawit óf sambal Menado toe.

“Snelle en gezonde maaltijd”