Bereidingswijze
Elke maand een gerecht uit een ander land. Deze maand: Chutney. Chutney is en eeuwenoude smaakmaker uit de Indiase keuken en wordt veel gegeten als bijgerecht bij vlees en groenten. Maar bij de borrel met een stukje kaas komt deze chutney goed tot zijn recht.
-
Voorbereiding
- Ontvel de pruimen, verwijder de pit en snijdt de pruimen in kleine stukjes
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snijdt deze in blokjes
- Snijdt de ui in stukjes
- Zet een pan met dikke bodem klaar
- Zorg voor voldoende schone potjes om de chutney in te bewaren
-
Bereiding
- Fruit de ui en de knoflook in een koekepan in een beetje olijfolie
- Breng een beetje water in de pan aan de kook (ca. 250 ml)
- Los de suiker op in het water
- Voeg de overige ingrediënten (incl. de gefruite ui en knoflook) toe
- Roer alles goed om totdat het mengsel aan de kook is.
- Zet het mengsel op een laag pitje en schep regelmatig om
- Laat de saus 50-60 minuten inkoken tot het mengsel dikker wordt
-
Bewaren
- Giet de kokende chutney in schone potten en sluit de potten luchtdicht af
- Vermeld de datum en het gerecht op de pot
- Bewaar de potten op een koele, droge en donkere plek.
- De chutney is vanaf nu ca. 12 weken houdbaar
“Heerlijk voor bij de borrel met een stukje kaas”