Bereidingswijze

Een mooi smakelijk gerecht. Heerlijk met garnalenrisotto.

  1. Voorbereiding

    Verwarm de grill op de hoogste stand. Bestrijk beide kanten van de kabeljauw met zonnebloemolie en kruid met zout en peper.

  2. Bereiding

    Leg op een dun met olie ingevette bakplaat, met de huid naar boven, en gril 8 min. Gebruik 4 grote voorverwarmde soepborden en leg in het midden van elk bord een moot kabeljauw. Strooi munt, basilicum en koriander langs de rand en schep wat van de sambal trassi over de kabeljauw.

  3. Bijgerecht - garnalenrisotto

    Maak de risotto: snipper de ui en de knoflook en fruit ze in 1 eetlepel boter. Roer de rijst er 1 min. door. Giet 1 hete soeplepel bouillon op de rijst en roer tot de bouillon bijna is opgelost. Herhaal deze handeling tot alle bouillon is verwerkt, dit duurt ongeveer 20 min. Roer de peterselie en de garnalen door de risotto en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat nog 3 min. rusten

“Visgerecht met daarover een milde zoete sambal met de typische smaak van trassi”