Bereidingswijze
Zondagmiddag; geen zin om lang in de keuken te staan, maar toch iets lekkers op tafel. Dat kan met dit heerlijke en snelle gerecht met Paksoi. Paksoi is een bekende in de Oosterse keuken en komt oorspronkelijk uit China. Deze groente is rijk aan vitaminen en mineralen en is lekker om te roerbakken.
-
Voorbereiden
- Maak de marinade van de sojasaus, citroensap, knoflook, geraspte gemberwortel en olie.
- Wentel de stukjes kipfilet door de marinade en laat de kip ca. 20 minuten in de marinade staan.
- Snijdt de bosuitjes in stukken van 3 cm of de uien in kleine stukjes
- Snijdt het onderste deel van de paksoi in repen en snijdt het blad grof.
- Was de paksoi in een vergiet en laat deze uitlekken
-
Bereiden
- Zet een pan water op voor de mihoen of noodles en bereid deze volgens de verpakking.
- Bak de kip totdat deze bijna gaar is.
- Voeg de gesneden groentes toe (wanneer je gewone uien gebruikt, deze eerder toevoegen)
- Roerbak de groenten en de kip en voeg als laatste de mihoen, ketjap en sambal naar smaak toe.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Serveren
Serveer op een voorverwarmd bord en geniet! (ook lekker met andere sambals)
“Een smaakvol en vetarm recept waarbij je je vingers aflikt.”